Blog

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TANGO

Tango Proyecto ilker kutlu aktas

Demokrasinin, özgürlüğün, kadın haklarının savunucusu

Tango müziği ve dansı kimi zaman bir alt kültür ürünü olarak görülerek yasaklanmış, kimi zaman, modernleşmenin sembolü hatta demokrasinin vizyonu, kadın haklarının savunucusu, özgür düşüncenin ifadesi olarak kullanılmıştır.

Gelişen teknolojiye paralel olarak tüm dünyada birbirini takip eden, haberdar olan, uluslararası organizasyonlar ile buluşan, her yıl dünya müzik ve dans şampiyonası organize edilen bir tango toplumu oluşmuştur.

1900 lü yıllarda Osmanlı döneminde tanışılan Tango, ilerleyen süreçte Türkiye Cumhuriyeti’ nin yeni görüntüsünü temsil etmek için, özellikle Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü kutlamalarında bulunan yabancı konuklara, Türkiye’nin modernleşme sürecinin başarısını kanıtlamak çabasıyla resmi müzik haline getirilmiştir.

Çağdaş, Özgür ve modern Türkiye’ nin simgesi

Çağdaşlaşma sürecinde olan yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin inşasında, küresel bir malzeme olan tango kullanılmıştır. Denebilir ki; hiçbir popüler müzik akımı Türkçe sözlü tangonun sağladığı başarıyı sağlayamamış, uzun ömürlü olamamıştır. Türk tangosu, bütün yenilikçi çaba ve yaklaşımların üstüne çıkmıştır. İlk yıllarından itibaren Cumhuriyet Baloları, resmi davetler, nişanlar, düğünler tangosuz açılmaz olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk ve Tango

Tango‘ nun tutkunlarına verdiği hazzın yanında, bizler için manevi değeri Mustafa Kemal Atatürk‘ ün de Tangoya duyduğu sevgiyi bilmemizden kaynaklanmaktadır.

ilker Kutlu Aktas

Architect | Tango Training Coach | Master Diver | Moderator | Vise and Operation Management, Event Specialist

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir